Rúru rozohrejeme na 190 °C. Maslovú tekvicu ošúpeme, prepolíme, vydlabeme a nakrájame na malé kocky. Tekvicu premiestnime na papierom na pečenie vystlaný plech. Posypeme sušenou šalviou, strúčikmi cesnaku (celé, nešúpané) soľou, korením a pokvapkáme olivovým olejom (asi 3 PL). Rukami premiešame priamo na plechu a dáme do rúry na asi 30 minút. Po upečení opatrne vylúpneme cesnak zo šupiek a spolu s tekvicou ho vidličkou roztlačíme na pyré. Medzitým necháme na oleji (3 PL) skaramelizovať na prúžky nakrájanú cibuľku a v dvoch deci vody sparíme špenát.
Pripravíme syrovú omáčku: mlieko začneme zahrievať na strednom plameni. Pridáme bobkový list, tymian, papriku, muškátový oriešok a primiešame múku. Privedieme do varu, a keď omáčka zhustne, vytiahneme z nej bobkový list a pridáme 2/3 nastrúhaného eidamu (tretinu odložíme na posypanie). Zamiešame a stiahneme z plameňa.
Do väčšej zapekacej misky vrstvíme: omáčku, lasagne, pyré, špenát, cibuľku a znova omáčku, lasagne... vrstvenie ukončíme cestovinou a omáčkou. Dáme piecť na 30 minút pri teplote 200 °C. Horúce lasagne posypeme zvyšným eidamom a podávame.
Dobrú chuť!
Komentáre